34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Отварят за автомобили ремонтирания надлез „Иван Вазов“ в Перник

Надлез „Иван Вазов“ в Перник ще бъде отворен за движение на автомобили в петък (11 декември) след 10.00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. По него ще могат да преминават автомобили до 4 тона, изключение правят само автобусите от градския транспорт.

Пътното съоръжение, което свързва центъра на града с кварталите над автогарата, е напълно реновирано. Подменена е асфалтовата настилка, положена е сертифицирана хидроизолация, както и нова бетонна основа. Подменени са всички 32 мостови лагера, дилатационните фуги и осветлението. Положени са и нови кабелни трасета, както и дъждовна канализация. Обновени са пешеходните части, а фирмата- изпълнител за своя сметка е ремонтирала пасарелките, водещи към моста.

През миналия месец надлезът бе отворен за пешеходци, но платното за движение на автомобилите остана временно затворено, поради установени пукнатини в една от колоните. Колоната е заздравена и проблемът е отстранен, увериха от общината.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ