24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Отварят за автомобили ремонтирания надлез „Иван Вазов“ в Перник

Надлез „Иван Вазов“ в Перник ще бъде отворен за движение на автомобили в петък (11 декември) след 10.00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. По него ще могат да преминават автомобили до 4 тона, изключение правят само автобусите от градския транспорт.

Пътното съоръжение, което свързва центъра на града с кварталите над автогарата, е напълно реновирано. Подменена е асфалтовата настилка, положена е сертифицирана хидроизолация, както и нова бетонна основа. Подменени са всички 32 мостови лагера, дилатационните фуги и осветлението. Положени са и нови кабелни трасета, както и дъждовна канализация. Обновени са пешеходните части, а фирмата- изпълнител за своя сметка е ремонтирала пасарелките, водещи към моста.

През миналия месец надлезът бе отворен за пешеходци, но платното за движение на автомобилите остана временно затворено, поради установени пукнатини в една от колоните. Колоната е заздравена и проблемът е отстранен, увериха от общината.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ