Отбелязваме Световния ден на рециклирането с еко акции в цялата страна

0

На 18 март се отбелязва Световният ден на рециклирането. Bureau of International Recycling – Световната организация за рециклиране обяви тази дата за първи път през 2018-а година с идеята да привлече вниманието на човечеството към нуждата от ефективно справяне с отпадъците. Тази година денят ще се чества за пореден път с фокус върху рециклиращите герои.

Организации, фирми, администрации по места в цялата страна с различни форми на активности ще презентират отделни личности, общности и организациите, които задвижват промяната към по-устойчиво използване на ресурсите чрез рециклиране.

С продължаващите глобални унищожения от пожари, наводнения и суши, светът има нужда да намалява въглеродните емисии, за да смекчи последиците от изменението на климата.

Рециклиращата индустрия спестява над 700 млн. тона емисии на въглероден диоксид всяка година, сочи статистиката. Затова е особено важно да се насърчават човешките усилия в тази посока.

„Дай „Pet“: Училищна надпревара“ е само една от множеството кампании в страната, които и тази година се провеждат в община Габрово. Там 11 училища вече рециклираха 1 260 кг. отпадъци и заслужено спечелиха награди за това. Акцията продължава през месец март и с учениците на община Горна Оряховица. 10 училища в града и по-малките населени места в общината, ще събират пластмасови бутилки от напитки, в голяма училищна надпревара за спечелването на награди по избор на стойност до 1000 лв. Подобни инициативи са част от рециклиращата кампания в цялата страна.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си