25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Отбелязваме Световния ден на дизайна

Артистите, които се занимават с интериорен дизайн, промишлен дизайн, моден дизайн, мултимедиен дизайн, графичен дизайн, уеб дизайн и др. празнуват днес. 27 април е датата, на която отбелязваме световния ден на дизайна от 2006 г. насам, след решение на Професионалното обединение на дизайнерите в САЩ.

Любопитно е ,че през 1922 г. Уилям Дуигинс (William A. Dwiggins) пръв назовава работата на хората, работещи в областта на приложните изкуства с определението „графичен дизайн. Дизайнът  е познат като практика под различни форми векове назад. Сред най-старите примери, които могат да се намерят са тези в ръкописите на древен Китай, Египет и Гърция.

Счита се, че артистите, които се занимават с различните аспекти на дизайна, са сред най-креативните творци. А техните професионални достижения определено даряват естетика и красота.

Related Articles

Започва кампания за обновяване на НДК

Ръководството на Националния дворец на културата стартира мащабна кампания за обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса. Целта е той отново да се превърне в...

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ