4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Отбелязваме Световния ден на дизайна

Артистите, които се занимават с интериорен дизайн, промишлен дизайн, моден дизайн, мултимедиен дизайн, графичен дизайн, уеб дизайн и др. празнуват днес. 27 април е датата, на която отбелязваме световния ден на дизайна от 2006 г. насам, след решение на Професионалното обединение на дизайнерите в САЩ.

Любопитно е ,че през 1922 г. Уилям Дуигинс (William A. Dwiggins) пръв назовава работата на хората, работещи в областта на приложните изкуства с определението „графичен дизайн. Дизайнът  е познат като практика под различни форми векове назад. Сред най-старите примери, които могат да се намерят са тези в ръкописите на древен Китай, Египет и Гърция.

Счита се, че артистите, които се занимават с различните аспекти на дизайна, са сред най-креативните творци. А техните професионални достижения определено даряват естетика и красота.

Related Articles

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...

Никулден е! Празнуват моряци, банкери и търговци

На 6 декември отбелязваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ