26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Осигуряват по-лесен достъп до кв. „Меден рудник“ в Бургас

Община Бургас изготвя подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на „Меден рудник“ в кръгови. Това ще подобри пропускателната способност на сега съществуващия вход/изход на комплекса, съобщиха от администрацията. За целта Общината поиска от местния парламент разрешение за изменение на действащия план с цел оптимизиране трасето на улицата и гарантиране на нейната добра функционалност. Когато тази година приключи с изготвянето на техническите проекти и стане ясна стойността на бъдещите строителни дейности, общината ще пристъпи към тяхното изпълнение.

Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона за „Горно Езерово“ и при първото влизане към комплекса с ляв завой (до „Белина Еко“). Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветление. Тя ще започва от кръстовището до „Белина Еко“ и ще мине успоредно на бул. „Захарий Стоянов“, за да излезе на кръстовището при разклона за „Горно Езерово“.

В перспектива новата улица ще обслужва също така имотите в новата промишлена зона Юг-Запад (Втора фаза на Индустриален и логистичен парк – Бургас, с размер 600 декара), както и бъдещия футболен стадион.

Община Бургас продължава активно и с предпроектните проучвания за нова пътна връзка на к-с „Меден рудник“, която да започне и завърши с две нови кръстовища – едното малко преди Пречиствателната станция и след Битака, второто близо до бензиностанцията на пътя за Созопол, като трасето минава и през водна площ.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ