5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Осигурени са средства за водоснабдяването на 17 габровски села

С решение на Министерски съвет са осигурени 4 200 000 лв. за водоснабдяване на габровските села Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Здравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец.

Те са разположени от северната страна на пътя Габрово – Севлиево, т.н. села под Витата стена. След изграждане на водоснабдяването те ще получават вода от яз. Христо Смирненски, което ще реши дългогодишни водни проблеми в тези райони.

Средствата за подобряване на водоснабдителната инфраструктура за община Габрово са одобрени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента, във връзка с водоснабдяването на селата под Витата стена, текат процедури по одобряване на подробните устройствени планове и на изготвения технически проект.

От миналата година 15 габровски села и няколко фирми, разположени от южната страна на пътя Габрово – Севлиево, вече получават вода от вътрешната водопроводна мрежа на града.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ