26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Осигурени са средства за водоснабдяването на 17 габровски села

С решение на Министерски съвет са осигурени 4 200 000 лв. за водоснабдяване на габровските села Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Здравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец.

Те са разположени от северната страна на пътя Габрово – Севлиево, т.н. села под Витата стена. След изграждане на водоснабдяването те ще получават вода от яз. Христо Смирненски, което ще реши дългогодишни водни проблеми в тези райони.

Средствата за подобряване на водоснабдителната инфраструктура за община Габрово са одобрени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента, във връзка с водоснабдяването на селата под Витата стена, текат процедури по одобряване на подробните устройствени планове и на изготвения технически проект.

От миналата година 15 габровски села и няколко фирми, разположени от южната страна на пътя Габрово – Севлиево, вече получават вода от вътрешната водопроводна мрежа на града.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ