32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Освежават пътната маркировка в Стара Загора

Община Стара Загора стартира освежаване на пътната маркировка след зимния сезон, информираха от пресцентъра на администрацията. Дейностите ще се извършват по едни от най-натоварените пътни участъци по уличната и общинската пътна мрежа. Ще бъдат подновени и всички таксиметрови стоянки.

Боята, която ще бъде нанесена на улиците с интензивен трафик, ще бъде шприц пластик с перли, която има по- високи експлоатационни показатели. За вътрешно кварталните улици ще бъде използвана акрилатна боя с перли.

Работните дейности се извършват по предварително изготвен план-график и целят да спомогнат за осигуряване на безопасността както на пешеходците, така и на водачите на МПС.

Related Articles

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ