24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Освежават пешеходни пътеки и улична маркировка в Пловдив

Община Пловдив ще обнови пешеходните пътеки по ключовия за града бул. „Копривщица“ с по-дълготрайна боя – термопластик, информират от администрацията след среща с граждани.

Ще бъдат разгледани исканията на живущите в район „Централен“, като с подобряване на времето и достигане на 6 ° ще бъде освежена пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Свобода“ и „Копривщица“. Там ще се положи така нареченият шприц пластик, който е много по-дълготраен. Допълнително ще бъдат поставени светодиодни пътни знаци със специални предписания Д 17 „Пешеходна пътека“, както и два прожектора, които да осветят пътеката, което ще подпомогне по-безопасното пресичане на пешеходци.

Изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на следващата година поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, определени за това в Генералния план за организация на движението в Пловдив.

Related Articles

Намаляват продажбите на жилища у нас

В 13 от 16 страни членки на Европейския съюз се отчита спад в сделките с жилища. За втора поредна година по-голямата част от държавите...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ