19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Освежават пешеходни пътеки и улична маркировка в Пловдив

Община Пловдив ще обнови пешеходните пътеки по ключовия за града бул. „Копривщица“ с по-дълготрайна боя – термопластик, информират от администрацията след среща с граждани.

Ще бъдат разгледани исканията на живущите в район „Централен“, като с подобряване на времето и достигане на 6 ° ще бъде освежена пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Свобода“ и „Копривщица“. Там ще се положи така нареченият шприц пластик, който е много по-дълготраен. Допълнително ще бъдат поставени светодиодни пътни знаци със специални предписания Д 17 „Пешеходна пътека“, както и два прожектора, които да осветят пътеката, което ще подпомогне по-безопасното пресичане на пешеходци.

Изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на следващата година поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, определени за това в Генералния план за организация на движението в Пловдив.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ