22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Организират обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“

В Кюстендил се организира обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“, информират от администрацията в града. Събитието се организира от Сдружението по туризъм и ще започне от 17.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил“.

На обсъждането са поканени граждани, представители на администрацията и други заинтересовани страни. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Ще бъдат представени идеи на сдружението и последващи стъпки за опазване и развитие на местността.

Паркът е разположен близо до град Кюстендил и обхваща площ от близо 1300 декара. Зоната е любимо място за отдих на жителите и гостите на града. Има няколко еко пътеки, изградени са места за отдих, спортни площадки и съоръжения.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ