25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Организират обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“

В Кюстендил се организира обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“, информират от администрацията в града. Събитието се организира от Сдружението по туризъм и ще започне от 17.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил“.

На обсъждането са поканени граждани, представители на администрацията и други заинтересовани страни. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Ще бъдат представени идеи на сдружението и последващи стъпки за опазване и развитие на местността.

Паркът е разположен близо до град Кюстендил и обхваща площ от близо 1300 декара. Зоната е любимо място за отдих на жителите и гостите на града. Има няколко еко пътеки, изградени са места за отдих, спортни площадки и съоръжения.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ