36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Организират обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“

В Кюстендил се организира обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“, информират от администрацията в града. Събитието се организира от Сдружението по туризъм и ще започне от 17.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил“.

На обсъждането са поканени граждани, представители на администрацията и други заинтересовани страни. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Ще бъдат представени идеи на сдружението и последващи стъпки за опазване и развитие на местността.

Паркът е разположен близо до град Кюстендил и обхваща площ от близо 1300 декара. Зоната е любимо място за отдих на жителите и гостите на града. Има няколко еко пътеки, изградени са места за отдих, спортни площадки и съоръжения.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ