19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Организират дискусия на тема: „Безопасност в тунелите при строителство и експлоатация“

На 19 април ще се проведе дискусионен форум в хибриден формат на тема: „Безопасност в тунелите при строителство и експлоатация“. В събитието ще вземат участие проектанти, пътно-строителни компании, строителен надзор, представители на държавни институции, браншови организации и експерти в областта с цел поставяне на казуси от практиката, обзор на системите за безопасност, предложения за актуализация на нормативната наредба и представяне на технологични системи от компании производители. Ще бъдат представени казуси от практиката; обзор на системите за безопасност; предложения по актуализация на нормативна уредба и технологични системи от производители.

Събитието ще се проведе в два модула – от 10 до 12 ч. и от 13:30 до 16 ч.

МОДУЛ 1: Проектиране и строителство на тунели, с модератор инж. Павел Диковски.

УЧАСТНИЦИ И ТЕМИ:

– „Нови правила за проектиране, поддръжка и експлоатация на тунелите“ ще представи д-р инж. Марио Гълъбов, НКЖИ.

– „Обзор на системи и рисков анализ в пътните тунели. Управление на риска спрямо безопасността“ – инж. Мартин Петков от Tyréns AB и проф. д-р инж. Михаил Михайлов от МГУ.

– „Автоматично пожароизвестяване в тунели: особености и решения“ – инж. Красимир Кръстев, SIEMENS.

– „Приложение на пръскан бетон с фибри в тунелното строителство“ – инж. Кунчо Вутев, Sika България.

– „Вторични облицовки, уширения, ниши и входни яки на тунели – специфики на изпълнение“ е темата, която ще представи инж. Владимир Цветков, PERI България.

МОДУЛ 2: Строителство и експлоатационно поддържане на тунели, модератор инж. Мартин Петков.

УЧАСТНИЦИ И ТЕМИ:

– „Пътна безопасност и сигнализация в тунелите: Директива 2004/54/ЕО относно минималните изисквания за безопасност на тунелите на трансевропейската пътна мрежа“ – инж. Диана Русинова, Председател на Европейски център за транспортни политики.

– „Интелигентно управление на трафика в тунелите: Повишаване на ниво на безопасността чрез използването на интегрирана система за управление на тунели Sitraffic Varia: – инж. Марек Хучала, Yunex Traffic Austria GmbH.

– „Повърхностно отводняване при тунели. Специфични решения за пречистване и опазване на околната среда при експлоатация“ – инж. Румен Радев, HydroPro BG.

– „Хидроизолация на тунели с полимерни мембрани. Продукти и системи за предпазване и възстановяване на бетонни конструкции“ – инж. Павел Беличовски, Sika България.

– „Захранване и управление на тунелни осветителни системи“ – инж. Тодор Лулчев, SAT.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ