24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Организационна среща за плановия ремонт на Дунав мост

Седмица преди началото на плановия ремонт на Дунав мост започна организация на цялостния процес. Ремонтът на българския участък на Дунав мост при Русе ще стартира от естакадната част на съоръжението, която е в самото начало на конструкцията.

Първият затворен участък ще бъде с дължина от около 400 метра и той ще обхваща лентата за влизане в България. Дейностите в този участък ще продължат пет месеца. Движението там ще се извършва двупосочно в лентата, която води към Румъния. Това стана ясно от проведена среща на областния управител Драгомир Драганов и заместника му Георги Георгиев с представители на държавни и местни институции, имащи отношение по темата. В срещата участваха и от ДЗЗД „Дунав мост“ – консорциумът, който ще изпълнява дейностите. От тяхна страна беше дадено уверение, че по време на ремонта няма да се стигне до забавяне в работата на граничния пункт и пропускането на трафика през моста няма да бъде нарушено. За целта ще бъде монтирана светофарна уредба, която ще регулира преминаването както на леките, така и на товарните автомобили в затворения участък.

В петък Драганов и Георгиев ще се срещнат с префекта на Гюргево, както и с представители на румънските институции. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени различни възможности за облекчаване на трафика по време на ремонта на моста. Сред мерките, които предлага областният управител е въвеждането на система за по-ефективно управление на трафика.

Обсъжда се Агенция „Митници“ да се осигури възможност за заплащане онлайн на таксата за преминаване през мостовото съоръжение в посока от България към Румъния. Проучват се и възможностите за осигуряване на трасе с автоматизирано работно място, на което да се извършва безкасово заплащане.

Related Articles

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ