17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Определиха техническите параметри на бъдещия ГКПП Струмяни – Берово

Експертна комисия с представители на България и Република Северна Македония прие техническите параметри за възлагане на проектирането на инфраструктурата на новия ГКПП Струмяни – Берово.

Изграждането на граничния контролно-пропускателен пункт ще бъде финансирано по Програма Интеррег VI-А ИПП България – Северна Македония 2021-2027 в рамките на цел „По-добре свързана Европа чрез подобряване на мобилността“ на Политиката за сближаване за периода 2021-2027 г.

На двудневно заседание комисията обсъди концепциите за развитие на техническата инфраструктура на пункта, функциите и разполагането на основните сгради и приложимите законови процедури по проектиране, строителство, оценяване на въздействието върху околната среда, биоразнообразието и защитените зони, както и съответствието с утвърдените природозащитни цели за опазване на защитена зона „Кресна – Илинденци“ от мрежата „Натура 2000“.

Домакин на срещата в град Сандански бе областният управител на Благоевград Николай Шушков. В работата на комисията се включиха и експерти от Управляващия и Националния органи на програмата, Агенция „Пътна инфраструктура“ и РИОСВ Благоевград.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ