27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Определиха техническите параметри на бъдещия ГКПП Струмяни – Берово

Експертна комисия с представители на България и Република Северна Македония прие техническите параметри за възлагане на проектирането на инфраструктурата на новия ГКПП Струмяни – Берово.

Изграждането на граничния контролно-пропускателен пункт ще бъде финансирано по Програма Интеррег VI-А ИПП България – Северна Македония 2021-2027 в рамките на цел „По-добре свързана Европа чрез подобряване на мобилността“ на Политиката за сближаване за периода 2021-2027 г.

На двудневно заседание комисията обсъди концепциите за развитие на техническата инфраструктура на пункта, функциите и разполагането на основните сгради и приложимите законови процедури по проектиране, строителство, оценяване на въздействието върху околната среда, биоразнообразието и защитените зони, както и съответствието с утвърдените природозащитни цели за опазване на защитена зона „Кресна – Илинденци“ от мрежата „Натура 2000“.

Домакин на срещата в град Сандански бе областният управител на Благоевград Николай Шушков. В работата на комисията се включиха и експерти от Управляващия и Националния органи на програмата, Агенция „Пътна инфраструктура“ и РИОСВ Благоевград.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ