5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Онлайн магистърската програма “MSc in Computation and Advanced Design“ обучава дизайнери от цял свят

Популярната образователна платформа DesignMorphine обяви първата  си магистърска програма по параметричен дизайн (MSc CAD). Онлайн обучението позволява на специалисти от различни страни да се развиват в областта на дизайна. И по конкретно в сферата на изчислителния и параметричен дизайн. Заниманията са в рамките на 9 месеца, а програмата е актедитирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.

Магистратурата се състои от пет водещи дизайн модули и пет поддържащи технически и теоретични лаборатории в рамките на академичната година. За кандидатите ще е полезно да имат представа от параметричен дизайн и софтуери като Maya, Grasshopper и Rhino.

По време на водещите модули те ще започнат с генериране на единица и нейните нови функции и след това ще напредват за да развият по-сложни архитектурни обекти, достигайки до нивото на глобални системи и мрежи. Чрез техническите лаборатории студентите ще овладеят разнообразен софтуер за параметричен и генеративен дизайн като Maya, ZBrush, Rhinoceros, Grasshopper, Houdini, Unreal Engine, C # и т.н., както и ще могат да използват виртуална реалност, да визуализират своите концепции чрез лабораториите „Медия“ и „Работа с машини за прототипиране и роботи“. Освен това ще бъдат обучени как да формулират конкретна теоретична рамка, която да подкрепя тяхната визия.

За кандидатстване е необходима диплома за бакалавър или магистър в специалностите архитектура, индустриален дизайн, продуктов дизайн, интериорен дизайн, ландшафтен дизайн, градоустройство, моден дизайн, транспортен дизайн, анимация, инженерни специалности и др.

Записването е до 28 февруари 2021 г., а програмата стартира през септември 2021 г.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ