29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Онлайн магистърската програма “MSc in Computation and Advanced Design“ обучава дизайнери от цял свят

Популярната образователна платформа DesignMorphine обяви първата  си магистърска програма по параметричен дизайн (MSc CAD). Онлайн обучението позволява на специалисти от различни страни да се развиват в областта на дизайна. И по конкретно в сферата на изчислителния и параметричен дизайн. Заниманията са в рамките на 9 месеца, а програмата е актедитирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.

Магистратурата се състои от пет водещи дизайн модули и пет поддържащи технически и теоретични лаборатории в рамките на академичната година. За кандидатите ще е полезно да имат представа от параметричен дизайн и софтуери като Maya, Grasshopper и Rhino.

По време на водещите модули те ще започнат с генериране на единица и нейните нови функции и след това ще напредват за да развият по-сложни архитектурни обекти, достигайки до нивото на глобални системи и мрежи. Чрез техническите лаборатории студентите ще овладеят разнообразен софтуер за параметричен и генеративен дизайн като Maya, ZBrush, Rhinoceros, Grasshopper, Houdini, Unreal Engine, C # и т.н., както и ще могат да използват виртуална реалност, да визуализират своите концепции чрез лабораториите „Медия“ и „Работа с машини за прототипиране и роботи“. Освен това ще бъдат обучени как да формулират конкретна теоретична рамка, която да подкрепя тяхната визия.

За кандидатстване е необходима диплома за бакалавър или магистър в специалностите архитектура, индустриален дизайн, продуктов дизайн, интериорен дизайн, ландшафтен дизайн, градоустройство, моден дизайн, транспортен дизайн, анимация, инженерни специалности и др.

Записването е до 28 февруари 2021 г., а програмата стартира през септември 2021 г.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ