Окръжна прокуратура Варна започва проверка на сделката с пловдивския панаир

0

Окръжна прокуратура-Варна разпореди две проверки във връзка с апортна сделка на Община Варна за прехвърляне на притежавани 29% от акции от „Международен панаир Пловдив“ АД на частно дружество с общинско участие, съобщиха от обвинението днес.

Едната проверка е по надзора за законността и има за цел да се установи спазена ли е нормативната уредба при вземане на решението за реализирането на сделката и спазени ли са нормативните изисквания за разрешаването ѝ.

Втората проверка е започната с оглед на това дали има извършени нарушения от страна на длъжностни лица, които представляват престъпление, както и кой ги е извършил. При констатиране на данни за извършено престъпление от общ характер ще бъдат предприети действия по разследване и установяване на виновните лица, а впоследствие и ангажирането им към наказателна отговорност.

В случай че бъдат констатирани нарушения, решението за апортната сделка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна. Срокът за обжалване е 14 дни.

Развръзката идва броени дни след като икономическият министър Корнелия Нинова поиска от областния управител на Варна да оспори решението на съветниците за прехвърляне на дела в Пловдивския панаир на фирма, контролирана от Георги Гергов.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си