14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Около 50 млн. лв. е събрала АПИ от старта на тол системата през март

Промяна в системата на тол таксите ще има, вероятно ще бъде в посока запазване или намаление на тарифата и допълване обхвата на пътищата, заради пандемията.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) извършва статистика на трафика, за да се отчете намалението на международния и вътрешен трафик. Съобразно това трябва да се реши дали да се увеличи и допълни обхвата от пътища при запазване на тарифата или да се намали. Това заяви председателят на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски пред БНТ.

От въвеждането на тол системата на 1 март досега са събрани около 50 милиона лева от пътни такси за минаване по Републиканската пътна мрежа. Основният трафик, около 70 000 товарни автомобили до момента са оборудвани с електронни устройства, с които се събират такси. Отделно са продадени и над 1 милион маршрутни карти за еднократни пътувания, отчитат от АПИ.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ