27 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Около 50 млн. лв. е събрала АПИ от старта на тол системата през март

Промяна в системата на тол таксите ще има, вероятно ще бъде в посока запазване или намаление на тарифата и допълване обхвата на пътищата, заради пандемията.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) извършва статистика на трафика, за да се отчете намалението на международния и вътрешен трафик. Съобразно това трябва да се реши дали да се увеличи и допълни обхвата от пътища при запазване на тарифата или да се намали. Това заяви председателят на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски пред БНТ.

От въвеждането на тол системата на 1 март досега са събрани около 50 милиона лева от пътни такси за минаване по Републиканската пътна мрежа. Основният трафик, около 70 000 товарни автомобили до момента са оборудвани с електронни устройства, с които се събират такси. Отделно са продадени и над 1 милион маршрутни карти за еднократни пътувания, отчитат от АПИ.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ