19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Зелена светлина за строеж на два многоетажни паркинга в София

Два многоетажни паркинга ще бъдат изградени в София. Единият ще е на ъгъла на улиците „Кирил Дрангов“ и „Анастас Лозанчев“ в р-н „Надежда“, а другият – на пазар “Ситняково“ в р-н „Слатина“.

Столичният общински съвет одобри „Софийски имоти” ЕАД да сключи договор за финансиране с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за строеж на многоетажния паркинг в район „Надежда“. Размерът на кредита е 4 400 000 лв. СОС утвърди и Бизнес план за кандидатстването пред ФУГ и възложи на „Софийски имоти” да сключат договора и да пристъпят към учредяване на обезпеченията, като учредят ипотека върху недвижимите имоти и сключат договор за финансово обезпечение.

Общинските съветници одобриха „Пазари Изток“ ЕАД да разходват собствени средства и/или паричен заем в размер до 6 600 000 лева за строителство на многоетажния паркинг на пазар “Ситняково“.

Дружеството проведе обществена поръчка за инвестиционен проект за съоръжението. Той е разработен от „DESET architects“. Дадено е одобрение „Пазари Изток“ да сключи договор за финансиране с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове” за строежа на паркинга в размер на 4 600 000 лв.

Related Articles

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ