16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Одобриха проект за изграждане на нов пътен възел на АМ „Тракия“

Одобриха проект за изграждането на новия пътен възел на АМ „Тракия“ край Стралджа. Отчуждаването на имотите е приключило и се очаква финансиране на строителните дейности.

Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 км на магистралата. Кметът на Стралджа Гроздан Иванов обясни пред БНР, че по този начин значително ще се съкрати пътят от пристанище Бургас към Русе и Дунав мост. Той изрази надежда, че най-късно догодина градът ще има директен излаз на магистрала „Тракия“.

Разтоварено ще бъде и движението на пътен възел „Зимница“, тъй като пътуващите от Бургас ще преминават към „Петолъчката“ през новото пътно съоръжение.

Изграждането на отсечката ще струва малко над 1 млн. лева. От общината посочват, че средствата ще бъдат отпуснати с постановление на Министерския съвет.

Related Articles

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ