25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Одобриха Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти

Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти е с ресурс в размер на 10 млн. лева. Средствата са предвидени за реновиране на държавни и общински обекти, както и за изграждането на нови.

Различното от досега действащата наредба е, че няма да се раздават средства при субективни фактори, определени от министъра, а оценката ще се извършва на база ясни критерии. Те включват брой жители, брой спортуващи деца, брой училища, брой университети и брой спортни клубове в областта.

Общата стойност на проектите е в размер на 20 млн. лева, тъй като програмата предвижда и 50% самоучастие. „По този начин кандидатите ще покажат ангажираност, като осигурят собствен или привлечен капитал. Това ще оптимизира модела на публичните вложения като акцентът е върху споделяне на участието“, коментират от Министерството на младежта и спорта.

Related Articles

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и...

В края на юни: Започва ремонт на Дунав мост при Русе

Дейностите ще продължат две години В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе, обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ