2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Одобриха Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти

Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти е с ресурс в размер на 10 млн. лева. Средствата са предвидени за реновиране на държавни и общински обекти, както и за изграждането на нови.

Различното от досега действащата наредба е, че няма да се раздават средства при субективни фактори, определени от министъра, а оценката ще се извършва на база ясни критерии. Те включват брой жители, брой спортуващи деца, брой училища, брой университети и брой спортни клубове в областта.

Общата стойност на проектите е в размер на 20 млн. лева, тъй като програмата предвижда и 50% самоучастие. „По този начин кандидатите ще покажат ангажираност, като осигурят собствен или привлечен капитал. Това ще оптимизира модела на публичните вложения като акцентът е върху споделяне на участието“, коментират от Министерството на младежта и спорта.

Related Articles

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ