26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Одобриха методиката за картографиране и разграничаване на дюните

Министерство на околната среда и водите одобри Методика за картографиране, определяне на граници и типа пясъчни дюни за създаването и поддържането на специализираните карти и регистри на обектите по Черноморието.

Регламентът ще защити пясъчните образувания и ще осигури обективно, безпристрастно и научно-обосновано отразяване в специализираните карти, считат от МОСВ.

Методиката е разработена със съдействието на Института по океанология и Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българската академия на науките. Тя е в съответствие и с изискванията за едромащабно картиране. Процедурите, предложени в нея могат научно да докажат наличието, обхвата и характеристиките на дюнния релеф, анализират от МОСВ.

Related Articles

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...

Бургас: Графити рисунки преобразяват блокова фасада

Графити рисунки на артиста Иван Янков – Esteo дават нова визия на блок 16 в ж.к. "Възраждане" в Бургас. Инициативата за рисуване на стени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ