24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Одобрено: Изграждат четири паркинга в центъра на Благоевград

Общинският съвет в Благоевград гласува изработване на Подробен устройствен план /ПУП/ за изграждане на 4 паркинга в Централна градска част на Благоевград. След изготвянето ще бъдат проведени обществени обсъждания за всеки от обектите, а на по-късен етап – проектиране и възлагане на строителство.

Три от паркингите ще бъдат подземни и ще са ситуирани под площадното пространство между Американски университет и хотел „Ален мак“, под площад „Македония“ и в района между Административен и Окръжен съд. Очакванията са строителството им да бъде финансирано от държавния бюджет или по европейски проекти.

Паркингът под площад „Македония“ е част от проектна идея за реконструкция и обновяване на площадното пространство, с която Общината кандидатства пред МРРБ за финансиране по ОП „Развитие на регионите“.

Предвижда се четвъртият паркинг да е многоетажен и да бъде изграден в района на старата автогара (при „Кончето“). За проектирането му има одобрено финансиране от държавния бюджет в размер на 150 000 лева.

След изграждането на паркингите ще бъдат възстановени зелените и тротоарните площи, уверяват от администрацията.

Related Articles

Столицата – първенец по изграждане на нови офис площи

Пловдив и Варна все още изостават от столицата по отношение на изграждане на нови офис площи. Това сочи последният доклад на Colliers за пазара...

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ