16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Одобрени са четири предстоящи ремонта на пътната мрежа в област Хасково

Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа в област Хасково са одобрени и финансирани за изпълнение. Това докладва пред областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова директорът на Областно пътно управление – Хасково инж. Радостин Ламбрев, съобщиха от пресцентъра на държавната администрация.

Вече е стартирал проектът за реновиране на 9-километров участък от отсечката Димитровград – Стара Загора. Според заданието от АПИ, работите трябва да приключат в едногодишен срок. В отсечката има три мостови съоръжения, които ще бъдат обновени съгласно проекта. Проектът предвижда частично затваряне на шосето. Това е първият цялостен ремонт на пътя I-5 от 80-те години насам, уточняват от областната управа.

От днес стартира подготовката за ремонта на мост на пътя Тополовград – Харманли в участъка с. Хлябово – с. Българска поляна, над река Соколица. До края на годината, когато е срокът за изпълнението на строителството, над 3,5-тонните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

Актуализация на организацията на движение ще бъде предприета на разклона за село Войводово на пътя Хасково – Кърджали. Там ще бъде изградена трета лента за завиване вляво, която да облекчи натоварения трафик. Технологичен проект за ремонт започва и на пътя от разклона на пътя с. Върбово – с. Тънково към с. Долни главанак.

Очаква се да бъде одобрено и финансирано допълнително задание за ремонт на част от лявото платно на магистрала „Марица“ в участъка от км. 99,500. до км. 101,700. Предвижда се ремонт на участъка и подобряване на технико-експлоатационното му състояние, се допълва в съобщението.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ