21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Обявяват концесия за строителство на пристанищен терминал в Русе

Откриват концесия за строителство на пристанищен терминал със зимовник в Русе. Новият терминал ще бъде част от пристанището за обществен транспорт с национално значение. Това стана след като правителството одобри решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за откриване на процедура за определяне на концесионер.

Одобрената концесия включва проектиране и изграждане, чрез разширение, преустройство и реконструкция на съществуващ терминал. Целта е да се създадат условия за обслужване и временен престой за 26 кораби и други плаващи съоръжения при ниски нива на р. Дунав целогодишно.

Прогнозната стойност на концесията за изграждане на пристанищен терминал със зимовник в Русе е 10 810 246 лв. От инвеститора се изискват задължителни инвестиции в строителство, рехабилитация и закупуване на активи, в размер не по-малко от 2 848 000 лв. без ДДС. Концесионерът ще получи правото да управлява съоръжението за срок от 35 години.

Очакваните приходи за държавата за срока на концесията са в рамер малко над 10 милиона лева.

Предстои обяваването на условията за процедурата по концесия в официалния вестник на Европейския съюз.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ