14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Обявяват концесия за строителство на пристанищен терминал в Русе

Откриват концесия за строителство на пристанищен терминал със зимовник в Русе. Новият терминал ще бъде част от пристанището за обществен транспорт с национално значение. Това стана след като правителството одобри решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за откриване на процедура за определяне на концесионер.

Одобрената концесия включва проектиране и изграждане, чрез разширение, преустройство и реконструкция на съществуващ терминал. Целта е да се създадат условия за обслужване и временен престой за 26 кораби и други плаващи съоръжения при ниски нива на р. Дунав целогодишно.

Прогнозната стойност на концесията за изграждане на пристанищен терминал със зимовник в Русе е 10 810 246 лв. От инвеститора се изискват задължителни инвестиции в строителство, рехабилитация и закупуване на активи, в размер не по-малко от 2 848 000 лв. без ДДС. Концесионерът ще получи правото да управлява съоръжението за срок от 35 години.

Очакваните приходи за държавата за срока на концесията са в рамер малко над 10 милиона лева.

Предстои обяваването на условията за процедурата по концесия в официалния вестник на Европейския съюз.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ