4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Обявяват конкурс за екопроект в Пловдив на името на ландшафтния архитект Люсиен Шевалас

Конкурс за реализиран проект с принос към екологията и опазване на зелената система на Пловдив организира район „Централен“ на община Пловдив. Възражда се традицията на наградата, учредена на името на създателя на Цар-Симеоновата градина Люсиен Шевалас.

Призът ще се връчва в две категории – за фирми/автори на проект за паркоустройство в Пловдив, и за граждани, които по своя инициатива са облагородили зелените площи около домовете си. И двете инициативи трябва да са осъществени през последните 5 години.

Наградата ще бъде скулптура от бронз, изобразява ща Люсиен Шевалас, заобиколен от композиция от растителни видове.

Конкурсът „Люсиен Шевалас“ е по повод 180 години от рождението на швейцарско-българския ландшафтен архитект и 142 години от създаването на първата пловдивска обществена градина.

Идеята е конкурсът да стане ежегоден.

Условията на конкурса:

Всеки кандидат може да заяви участие с 1 (една) благоустроена територия.

Необходими са до 5 (пет) броя снимки, точното местонахождение на зеленото пространство/градинката, като първата категория участници е задължително да представят и самия проект в pdf формат. Фотосите трябва да показват степента на завършеност на обекта и актуалното му състояние.

Идеята за благоустрояване да бъде естетично и екологично издържана.

Проектът да е поддържан и устойчив и реализиран с използване на многогодишна растителност.

Материалите за участие да се изпратят на електронната поща на район „Централен“ centralen@plovdiv.bg или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в срок до 14.08.2020 г. включително.

За участие в конкурса няма да бъдат допуснати материали, които не отговарят на настоящия регламент или са изпратени с неточна или непълна информация.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 20.08.2020 г. на сайта на район „Централен“, а награждаването ще е на 26.08.2020 г.

 

Related Articles

Атласът на недвижимото културно наследство на България е достъпен онлайн

Атлас на недвижимите културни ценности в България е достъпен от днес на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно наследство. Действащата му бета...

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ