20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Обявиха конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк в София

Столична община – направление „Архитектура и градоустройство” обявява открит международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“.

Идейният проект следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на различно ниво от автомобилния трафик двете части на Южния парк по естествен и безпрепятствен начин, спомагайки за увеличаване на пешеходното и велосипедното движение в парковата зона, с което ще се подобри и достъпът на гражданите и гостите на София до зелените територии на града.

С изграждането на новата мостова конструкция и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – I част (пространството около НДК), Южен парк – II част и Южен парк – III част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство.

Документацията за участие на български и английски език може да се види и изтегли от раздел „Профил на купувача” на Столична община в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), както и от специално създадения сайт на конкурса – https://peshehodenmost.com/.

Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 17:30 часа на 29 септември 2022 г. в деловодството на направление „Архитектура и градоустройство“ – гр. София, ул. „Сердика“ № 5, а обявяването на победителите ще е на 7 октомври 2022 г.

Related Articles

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ