29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено функционално на 2 зони – паркинг и обекти за извършване на търговия.

Ще бъдат обособени общо 62 паркоместа. От тях 4 ще са за коли на хора в неравностойно положение. Планирано е изграждане и на 6 паркоместа за електрически автомобили, като ще се осигурят двойни електростанции за зареждане. Автомобилният подход към паркинга ще се осъществява от ул. „Цар Иван Асен II“ (откъм сградата на РУ – Асеновград). Предвижда се движението да е еднопосочно. Изходът за включване отново към ул. „Цар Иван Асен II“ ще е в посока съществуващия паркинг до общината. Застроената площ на цялото пространство ще бъде 2160 кв. м. Предвижда се достъпът и до двата паркинга (в подплощадното ниво и до общината) да се извършва изцяло от автоматизирана система с бариери, без човешки фактор. Плащането на таксите ще се случва чрез паркомат. Ще бъдат обособени и велопаркоместа.

Търговската зона ще бъде обособена от страната на центъра на Асеновград. Достъпът до нея ще се осъществява от 2 страни – от общинския паркинг и откъм пешеходното пространство. Предвижда се обособяване на 24 самостоятелни търговски обекта, които ще са с различна площ. Застроената площ на търговската част ще бъде 930 кв. м.

Сумата за реализиране на проекта е в размер на 2 997 200 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) е в рамките на 180 календарни дни.

Related Articles

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ