13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Общинска фотоволтаична централа заработи на покрива на Спортното училище в Пловдив

Община Пловдив пусна в експлоатация фотоволтаична централа с мощност 30 kW на покрива на спортна зала „Милен Добрев“ към Спортно училище „Васил Левски“.

Съоръжението е изградено със 76 панела. Очакваният размер на произвежданата електрическа енергия е около 40-44 MW годишно, които ще се ползват от трите клуба в залата – по вдигане на тежести „Марица“, по бокс „Юнайтед спортс“ и по джудо „Божилова“. В дните, в които потреблението е по-малко от произвежданата електроенергия, излишъкът ще се продава на свободния пазар и Община Пловдив ще реализира допълнителни приходи.

Към момента Община Пловдив има изградени фотоволтаични системи на покривите на детска градина „Зора“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. В процедура по съгласуване на документите е и звено „Майка и бебе“, където ще се монтират мощности от 15 kW. Следващата седмица ще заработят и панелите на три от сградите на КСУ „Св.св. Константин и Елена“ , които са и с батерии за съхранение.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ