16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Българинът пазарува пестеливо за домашната градина и балкон

Една пета от българите пазаруват материали, консумативи и растения за домашната градина или балкон между 2 и 3 пъти месечно. Това показва допитване на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Женитe, както и хората от селата, са по активни в този сегмент на търговията. Клиентите харчат между 21 и 50 лв. за градински стоки и растения, показват данните.

Около 15% плащат между 51 и 100 лв. за едно посещение. Малка част от хората – едва 5% отделят повече от 100 лв. наведнъж. Мъжете харчат повече от жените, показва статистиката. Същото важи и за хората между 34 и 54-годишна възраст, които са склонни да отделят малко повече средства за такъв тип стоки. Хората над 55 години и тези от 15 до 34 години обикновено отделят минимални средства за растения и градински консумативи.

Близостта на търговския обект до дома, достъпната локация и удобното паркиране са важни и определящи за малко над една трета от хората, разкрива допитването.

 

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ