17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Общините искат отлагане на новото изчисление на такса битови отпадъци

Сдружението на общините настоява да се отложи въвеждането на новия начин за изчисляване на такса битови отпадъци. Председателят на сдружението Силвия Георгиева припомни пред депутатите от бюджетната комисия, че изчисляването на таксата на база количество отпадък е обвързано с резултатите от преброяването на населението, което ще се проведе през септември, а не както бе първоначално предвидено – през февруари.

Междувременно на първо четене бюджетната комисия взе решение, че общините, които имат безлихвен кредит от държавата, могат да не го погасяват до два месеца след изтичане на извънредната епидемична ситуация заради Covid-19.

Поправката е записана в промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение, одобрени на първо четене от водещата комисия.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ