22 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Общините искат отлагане на новото изчисление на такса битови отпадъци

Сдружението на общините настоява да се отложи въвеждането на новия начин за изчисляване на такса битови отпадъци. Председателят на сдружението Силвия Георгиева припомни пред депутатите от бюджетната комисия, че изчисляването на таксата на база количество отпадък е обвързано с резултатите от преброяването на населението, което ще се проведе през септември, а не както бе първоначално предвидено – през февруари.

Междувременно на първо четене бюджетната комисия взе решение, че общините, които имат безлихвен кредит от държавата, могат да не го погасяват до два месеца след изтичане на извънредната епидемична ситуация заради Covid-19.

Поправката е записана в промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение, одобрени на първо четене от водещата комисия.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ