16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Община Ямбол възстановява емблематични за града скулптури

Община Ямбол ще реставрира и ще върне на предишните им места емблематични за града скулптури, които през последните години са били отстранени от градската среда, съобщиха от общината.

Възстановени и отново монтирани ще бъдат бронзовите пластики „Перото“ с автор Димо Бояджиев, „Совалка“ на Тодор Ялъмов и „Птици“ на Иван Икелиев. И трите творби са в сравнително добро състояние и се нуждаят от козметичен ремонт. Назначена е специална комисия от експерти и общественици, която ще определи на кои места да бъдат експонирани пластиките.

Общината е започнала работа по реставрирането и връщането на емблематичната за града фигура „Диана с куче“ на скулптора Димитър Бойчев. Бронзовата композиция украсяваше главния път за Ямбол, но преди години бе похитена от вандали.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ