28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Община Ямбол възстановява емблематични за града скулптури

Община Ямбол ще реставрира и ще върне на предишните им места емблематични за града скулптури, които през последните години са били отстранени от градската среда, съобщиха от общината.

Възстановени и отново монтирани ще бъдат бронзовите пластики „Перото“ с автор Димо Бояджиев, „Совалка“ на Тодор Ялъмов и „Птици“ на Иван Икелиев. И трите творби са в сравнително добро състояние и се нуждаят от козметичен ремонт. Назначена е специална комисия от експерти и общественици, която ще определи на кои места да бъдат експонирани пластиките.

Общината е започнала работа по реставрирането и връщането на емблематичната за града фигура „Диана с куче“ на скулптора Димитър Бойчев. Бронзовата композиция украсяваше главния път за Ямбол, но преди години бе похитена от вандали.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ