26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Община Ямбол възстановява емблематични за града скулптури

Община Ямбол ще реставрира и ще върне на предишните им места емблематични за града скулптури, които през последните години са били отстранени от градската среда, съобщиха от общината.

Възстановени и отново монтирани ще бъдат бронзовите пластики „Перото“ с автор Димо Бояджиев, „Совалка“ на Тодор Ялъмов и „Птици“ на Иван Икелиев. И трите творби са в сравнително добро състояние и се нуждаят от козметичен ремонт. Назначена е специална комисия от експерти и общественици, която ще определи на кои места да бъдат експонирани пластиките.

Общината е започнала работа по реставрирането и връщането на емблематичната за града фигура „Диана с куче“ на скулптора Димитър Бойчев. Бронзовата композиция украсяваше главния път за Ямбол, но преди години бе похитена от вандали.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ