16 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Община Тунджа с рекордни над 10 млн. лв. за строителство 2022

Рекордни средства в капиталовата си програма предвижда Община Тунджа. Очаква се бюджетът за 2022 г. да бъде гласуван от Общинския съвет днес. Планирани са над 10 млн. лева, които да бъдат вложени в строителство и ремонти през следващата година и половина. Програмата ще се изпълнява в съкратен период и в рамките на два бюджета, информират от администрацията. До сега общината не е разполагала с подобен паричен обем за строителство в своята 35-годишна история, уточняват от там.

Капиталовата програма за 2022 г. предвижда близо 80% от средствата да бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на улиците и пътищата. Планирано е и благоустрояване на площадни пространства в населените места.

Основният проблем при строителството е спецификата на общината. На голяма територия са разпръснати 44 села, близо 600 км улична мрежа и 144 км четвъртокласна пътна мрежа.

С икономии от 161 хил. лева, спестени от зимното поддържане, вече е преасфалтиран част от четвъртокласния път за село Стара река. Предстои в участъка да бъдат монтирани и изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на две места.

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ