18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Община Тунджа с рекордни над 10 млн. лв. за строителство 2022

Рекордни средства в капиталовата си програма предвижда Община Тунджа. Очаква се бюджетът за 2022 г. да бъде гласуван от Общинския съвет днес. Планирани са над 10 млн. лева, които да бъдат вложени в строителство и ремонти през следващата година и половина. Програмата ще се изпълнява в съкратен период и в рамките на два бюджета, информират от администрацията. До сега общината не е разполагала с подобен паричен обем за строителство в своята 35-годишна история, уточняват от там.

Капиталовата програма за 2022 г. предвижда близо 80% от средствата да бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на улиците и пътищата. Планирано е и благоустрояване на площадни пространства в населените места.

Основният проблем при строителството е спецификата на общината. На голяма територия са разпръснати 44 села, близо 600 км улична мрежа и 144 км четвъртокласна пътна мрежа.

С икономии от 161 хил. лева, спестени от зимното поддържане, вече е преасфалтиран част от четвъртокласния път за село Стара река. Предстои в участъка да бъдат монтирани и изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на две места.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ