29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Община Тунджа обнови още две читалища

Община Тунджа приключи обновлението на още две читалища. Ремонтните дейности на сградите са извършени по проект „Реконструкция и ремонт на обекти, свързани с културния живот – Ремонт на сградата на народно читалище в с. Търнава и Ремонт на сградата на народно читалище в с. Челник, Община Тунджа“. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е по процедура BG06RDNP001-19.249 МИГ-Тунджа – мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

На 13 юни 2024 г., от 19:00 часа, с представелнието „Яйцето“ на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол, ще бъде открита обновената сграда на Народно читалище „Зора-1927“ в с. Търнава.

А на 14 юни 2024 г., от 18:30 часа, концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ ще зарадва жителите и гостите на село Челник в обновената сграда на Народно читалище „Зора-1930“.

През тази година в община Тунджа ще има още няколко изцяло ремонтирани читалищни сгради. В момента тече реконструкция на читалището в село Ханово. Предстои обновяване на сградата и на читалището в село Болярско.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ