26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Община Трявна с 4 инвестиционни проекта

Четири инвестиционни проекта е подготвила община Трявна за кандидатстване пред Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“. Единият е за реконструкция в квартал „Светушка“ на две възлови улици – „Цаньо Шишков“ и „Захари Петров“, които са доста компрометирани. Проектът е на стойност 389 626 лева и предвижда полагане на нова асфалтова настилка, тротоар с нови вибропресовани бетонови елементи, ремонт на ревизионни и дъждоприемни шахти, доставка и монтаж на пътни знаци, полагане на стандартна пътна маркировка от бяла боя с рефлектиращи перли.

Другият е за доставка на оборудване за посетителски център „Тревненска иконописна школа“ на стойност 50 000 лева. Той се намира в единствения у нас Музей на иконата и предвижда доставка и монтаж на озвучителна система, която ще включва модерен мултимедиен говорител с Wifi с вградени микрофони, таблет за управление за озвучителната система, рутер, доставка и монтаж на LED осветление.

Третият проект е за нова видео стена и озвучителна система за 70 000 лева.

Четвъртият е за нова мобилна сцена, предназначена за културни събития, също на стойност 70 000 лева. Мярката, по която се очаква финансирането, е “Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” по Програмата за развитие на селските райони. Предстои да се проведат обществени обсъждания на проектите.

Related Articles

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ