16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Община Трявна с 4 инвестиционни проекта

Четири инвестиционни проекта е подготвила община Трявна за кандидатстване пред Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“. Единият е за реконструкция в квартал „Светушка“ на две възлови улици – „Цаньо Шишков“ и „Захари Петров“, които са доста компрометирани. Проектът е на стойност 389 626 лева и предвижда полагане на нова асфалтова настилка, тротоар с нови вибропресовани бетонови елементи, ремонт на ревизионни и дъждоприемни шахти, доставка и монтаж на пътни знаци, полагане на стандартна пътна маркировка от бяла боя с рефлектиращи перли.

Другият е за доставка на оборудване за посетителски център „Тревненска иконописна школа“ на стойност 50 000 лева. Той се намира в единствения у нас Музей на иконата и предвижда доставка и монтаж на озвучителна система, която ще включва модерен мултимедиен говорител с Wifi с вградени микрофони, таблет за управление за озвучителната система, рутер, доставка и монтаж на LED осветление.

Третият проект е за нова видео стена и озвучителна система за 70 000 лева.

Четвъртият е за нова мобилна сцена, предназначена за културни събития, също на стойност 70 000 лева. Мярката, по която се очаква финансирането, е “Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” по Програмата за развитие на селските райони. Предстои да се проведат обществени обсъждания на проектите.

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ