9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Община Трявна спечели финансиране за подобряване на туристическата инфраструктура

Община Трявна спечели финансиране за подобряване на туристическата инфраструктура и развитие на нови възможности за привличане на посетители. Чрез нова атракция туристите ще могат да се разхождат виртуално във възрожденското градче.

Природата и забележителностите на Трявна ще бъдат трансформирани дигитално и туристите ще се разхождат във виртуален свят. Новата атракция ще представлява интерактивна стая, в която едновременно ще могат да се движат 6-ма души.

Със спечеленото финансиране на стойност 17 450 лв. Общината ще разработи и мобилно приложение със свободен достъп, което да улесни посетителите с координати и информация за градските символи, културните забележителности и музейните обекти. Ще упътва туристите и по пешеходните маршрути в околностите. Осигурени са средства и за обновяване на туристическия информационен център в Трявна и изграждането на нов изложбен щанд.

Мобилното приложение ще бъде качено google store, apple app и др. Към него ще се създаде интерактивна игра за събиране на виртуални печати, като потребителите ще се отбелязват в играта, в момента, в който се намират в даден обект.

За целта на проекта ще се подаде обща информация за Община Трявна и възможностите за туризъм, включително контакт с общинските институции. Всички туристически и архитектурни забележителности ще бъдат въведени в база данни. За всеки обект ще има точни координати GPS, снимка, информация, работно време и контакти.

Related Articles

Габрово приключва проект за умно управление на отпадъците

Община Габрово приключва работа по екологичния проект, свързан с умното управление на отпадъците. Той се осъществи съвместно със „Скейл Лабс“ ЕООД и над 200...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ