14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Община Трявна спечели финансиране за подобряване на туристическата инфраструктура

Община Трявна спечели финансиране за подобряване на туристическата инфраструктура и развитие на нови възможности за привличане на посетители. Чрез нова атракция туристите ще могат да се разхождат виртуално във възрожденското градче.

Природата и забележителностите на Трявна ще бъдат трансформирани дигитално и туристите ще се разхождат във виртуален свят. Новата атракция ще представлява интерактивна стая, в която едновременно ще могат да се движат 6-ма души.

Със спечеленото финансиране на стойност 17 450 лв. Общината ще разработи и мобилно приложение със свободен достъп, което да улесни посетителите с координати и информация за градските символи, културните забележителности и музейните обекти. Ще упътва туристите и по пешеходните маршрути в околностите. Осигурени са средства и за обновяване на туристическия информационен център в Трявна и изграждането на нов изложбен щанд.

Мобилното приложение ще бъде качено google store, apple app и др. Към него ще се създаде интерактивна игра за събиране на виртуални печати, като потребителите ще се отбелязват в играта, в момента, в който се намират в даден обект.

За целта на проекта ще се подаде обща информация за Община Трявна и възможностите за туризъм, включително контакт с общинските институции. Всички туристически и архитектурни забележителности ще бъдат въведени в база данни. За всеки обект ще има точни координати GPS, снимка, информация, работно време и контакти.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ