16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Община Трявна обявява конкурс за идеен проект за развитието на града

Община Трявна обявява архитектурен конкурс за идеен проект на Централната градска част на Плачковци. Проектът обхваща площадното пространство пред сградата на кметството, както и прилежащия към него район. Целта на архитектурната разработка е да представи оригинално и индивидуално решение как централната градска част може да се модернизира и благоустрои, за да се превърне в притегателно място за жителите и гостите на града.

В конкурса могат да участват всички български или чуждестранни физически/юридически лица или техните обединения, както и всяко друго подобно обединение, което може да изпълнява предмета на настоящия конкурс. Участникът следва да притежава валидна застраховка “Професионална отговорност в проектирането и строителството” или еквивалент за чуждестранните лица, покриваща минималната застрахователна сума за строежите, включени в предметите на поръчката, а именно – строежи от четвърта категория.

Всеки участник трябва да разполага с екип за изпълнение на проектната разработка от най-малко един архитект с пълна проектантска правоспособност, съгласно установените законови разпоредби. Проектното предложение трябва да съдържа текстова информация за обекта, а именно заложените по него идеи за модернизация и благоустройство; архитектурни цветни чертежи в мащаб 1:100; визуализация на плановото решение; фрагменти на отделни зони, специфични и характерни части, други визуализации по преценка на проектанта. 

Идейните проекти на всички лица, допуснати до участие, ще бъдат разглеждани и оценявани от компетентно жури, назначено от кмета на Община Трявна – Силвия Кръстева. Наградата за победителя е в размер на 833,33 лв. без ДДС и не се предвиждат награди за класираните на второ и трето място. Спечелилият ще има право да изготви впоследствие и техническия проект за Централната градска част на Плачковци. Идейните проекти се подават в срок до 17:00 ч. на 13.12.2021 г. в деловодството на Община Трявна – ул. “Ангел Кънчев” №21. Повече информация относно изискванията за кандидатстване и изготвяне на архитектурния идеен проект – на сайта на Община Трявна.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ