13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за летен биатлон (ролбан); проектиране продължението на ул. „Минко Радковски“, след Комплекса за социални услуги и доизграждане на здравната служба в с. Голяма Желязна. Четвъртият проект е за цялостно обновяване на административната сграда на ул. „Г. С. Раковски“. В него е включено и подновяване на сградните инсталации, осигуряване на достъпна архитектурна среда в сградата, ремонт на помещенията и внедряване на мерки, за които не се предоставяше безвъзмездна финансова помощ по изпълнения през 2018 г. проект за енергийна ефективност.

Такава възможност за промяна в параметрите на утвърдените със закона проекти е дадена в случаите, когато не са достигнати определените лимити за общата максимална стойност на разходите за 2024 г. по категории общини. За Троян лимитът е 30 млн. лв. Предложенията за проектите трябва да бъдат отправени до министъра на финансите най-късно съответно до 1 март, до 1 юни и до 1 септември 2024 г. Народното събрание може да извършва промени в приоритетните обекти по Инвестиционната програма в срок до 31 март, до 30 юни и до 30 септември 2024 г.

От Общината припомнят, че в края на миналата година, с приемането на Закона за държавния бюджет на РБ за 2024 г., на Троян бяха одобрени 25 приоритетни проекта по Инвестиционната програма за общински проекти за 34 250 500 лв. Средствата ще бъдат предоставени на местната администрация след сключване на споразумение с МРРБ за всеки проект, като следва да се усвоят в периода 2024-2026 г. Посоченият прогнозен бюджет затази година е в размер на 17 067 000 лв.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ