32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Община Троян с рекорден бюджет за инвестиции в инфраструктурата

Близо 36 милиона лева, което е с 8,5 млн. повече от 2020 г., е бюджетът на община Троян. Това е и най-големият бюджет, който администрацията досега е управлявала, информират от там. Съотношението между държавни и местно генерирани приходи е 53% към 47%.

Акцентът през 2021 г. пада върху инфраструктурните инвестиции, за което са заделени 8 225 000 лева, което е два пъти повече от миналата година.

Сред приоритетните обекти са:

изграждане на 3-та клетка на Депото за твърди битови отпадъци за 2 281 000 лева;

строителство на спортна зала: 618 000 лева;

строителство на паркинг в кв. 303 за 218 000 лева;

реконструкция на Център за временно настаняване в с. Дълбок дол, съпътстваща инфраструктура по изграждане на мост при „Лукойл“ и осветление по ул. „Долно Ливаде“.

Сред приоритетите на тазгодишния бюджет ще бъдат инвестициите в селата, които са 1 722 000 лв. от общите разходи. Предвидени са 503,8 хил. лева за ремонт на пътища в Белиш, Гумощник, Терзийско, Горно Трапе, Орешак – Черни Осъм (Стругът, Миленча и Орешак-Троянски манастир-Черни Осъм), Врабево, Ломец и Балабанско.

Предвижда се и обновяване на здравните служби, ремонт на някои читалищни сгради и други сгради общинска собственост.

При представянето на бюджета, кметът Михайлова определи като най-сериозно предизвикателство успешно изпълнение на инвестиционната програма и проектите с външно финансиране. Много неизвестни поражда и участието на общината в Националния план за възстановяване и развитие, но усилията на администрацията са насочени към предварителна подготовка на проекти и стратегии в области, за които се очаква да има финансиране, добави още тя.

 

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

Организационна среща за плановия ремонт на Дунав мост

Седмица преди началото на плановия ремонт на Дунав мост започна организация на цялостния процес. Ремонтът на българския участък на Дунав мост при Русе ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ