26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Община Троян строи по проект социален дом за възрастни

В края на 2020 г. Община Троян спечели 100% безвъзмездна финансова помощ за изграждане на социален дом за възрастни хора и лица с увреждания. Проектът бе защитен в края на миналата година по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общата стойност на заданието „Изграждане на център за грижа за лица с психични разстройства в с. Дълбок дол, община Троян“ е 569 957,35 лева.

Срокът на изпълнение на проектното предложение е 24 месеца, т.е. до октомври 2022 г. Освен изграждане на база с капацитет 15 места то включва и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване.

По проекта е предвиден основен ремонт и преустройство на сградата на бившето училище в село Дълбок дол, община Троян. Ще се оформи и външното прилежащо пространство, съобразенo със спецификата на целевата група, както и паркинг за автомобили с четири паркоместа.

Архитектурното решение включва обособяване на 9 единични стаи, като две от тях са предвидени за трудно подвижни лица, и 3 двойни стаи, като една от тях също е предвидена за трудно подвижни лица. Ще има и стаи за терапия, групови занимания и дневен престой, стаи за персонала, както и кухненски бокс с трапезария. Ще бъдат изпълнени и всички мерки за достъпна архитектурна среда.

Процедури по реда на ЗОП за избор на изпълнители на дейностите по проекта са в процес на подготовка и провеждане.

 

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ