8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Община Стара Загора с амбициозна строителна програма до края на годината

Амбициозна инвестиционна програма за следващите месеци, анонсират от община Стара Загора.

Предстои първа копка, с която ще стартира проекта за обновяване на Станционната градина в Стара Загора, продължава ремонтът на Зоопарка, а до месец започва и цялостната модернизация на Руския пазар в града.

Вече е избран и идейният проект за изграждане на Многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“, а до края на годината трябва да бъде изготвен и техническият проект.

Ремонти на улици, тротоари и междублокови пространства са извършват в кв. „Три чучура – север“, предстои и рехабилитацията на ул. „Промишлена“.

Вече приключва изграждането на канализация в кв. „Самара1“ и започва асфалтирането.

Общината кандидатства по програма на Министерството на образованието и науката, за изграждане на физкултурен салон във Второ основно училище и столова. Подготвя се проект и пред Министерството на младежта и спорта за изграждане на салони и в няколко други училища, както и за ремонт на пистата над стадион „Берое“, за да се ползва от гражданите.

Пред завършване е инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, предстои и основен ремонт на Летния театър в града.

 

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ