29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на общината Тихомир Янакиев на среща със зам.-областния управител Владимир Крумов, изпълнителния директор на ВиК – Бургас Цветан Мирчев и Пламен Парашкевов – ръководител звено ВиК – Созопол.

Предвижда се изграждането на втора камера, с която проблемът с водоснабдяването на село Индже войвода ще бъде решен. Първата стъпка е да се направи парцеларен план на трасето, което е дълго около 6 км. Трябва да се уточни и каква е територията по продължението му.

„Анализите показват, че подземните води трайно намаляват и трябва да вземем мерки своевременно“, каза кметът Тихомир Янакиев. Той уточни, че ще се търси финансиране по европрограма и с помощта на държавата.

Янакиев ще потърси и съдействието на кмета на Малко Търново – Илиян Янчев, тъй като трасето преминава и през тази община. Според експертите щом в проекта участват две съседни общини, той става обект от регионално значение и финансирането ще бъде приоритетно.

На срещата беше обсъден още ремонтът водопровода и канализацията на ул. „Стара планина“ в Созопол. През лятото ще бъде изработен проект, а ремонтът ще започне след туристическия сезон. Големият проект на ВиК за водоснабдяване и канализация на квартали в Созопол и „Червенка“ в Черноморец също ще започне през есента.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ