22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Община Сливен привлича инвеститори с два нови продукта

Община Сливен стартира комуникационна кампания за утвърждаване имиджа на града и региона като добро място за живот, за стартиране на бизнес, за създаване на партньорски отношения с установения бизнес в града и разработване на иновативни решения и експанзия към нови пазари.

Двата нови информационни проекта „Инвестиционна дестинация Сливен 2021 г.“ и „Технологичен и стартъп пътеводител-Сливен“, отговарят на въпроса „Защо регион Сливен е привлекателна дестинация за бизнес инициативи?“. Продуктите са публикувани в сайта на Общината и са разработени в партньорство с Фондация „Тракия Тех“.

Справочниците са предназначени за представители на бизнеса, които вече имат заявено присъствие в Сливен и региона, за чуждестранни и български инвеститори и консултанти с интерес към региона. Насочени са още към технологични компании с присъствие в България и в процес на разрастване, както и към професионалисти с интерес към градове с високо качество на живот.

Проектът „Инвестиционна дестинация Сливен 2021 г.“ се отнася за разработването на икономически профил на Сливен. Вторият продукт е пътеводител за стартъп на малки и средни предприятия, насочен към провокиране на интереса на широк кръг от хора към методологията на стартъп компаниите. Проектите обследват широкия регион Сливен и са продължение на проекта по изработване на бизнес-каталог „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол 2019”, който бе ориентиран към потенциални инвеститори и обхващаше изследване за възможностите за инвестиции също в широкия обхват на областите Сливен и Ямбол.

Сред основните ни цели при разработването на тази стратегическа визия, е да утвърдим имиджа на Сливен като добро място за живот, както и добро място за стартиране на бизнес, създаване на партньорски отношения с установения бизнес в града, както и за разработване на иновативни решения и поглед към нови пазари“, каза кметът Стефан Радев.

Новите продукти предлагат информация основно за размера на населението в региона, за разстоянието, позволяващо ежедневно придвижване. Отговарят и на въпроси за демографските тенденции, размерът на населението на пазара на труда, регионите, от които Сливен привлича най-много нови жители. Информацията включва още нивото на средното образование, изучава ли се висше образование в технически специалности в региона, каква е структурата на заетостта по отрасли в региона на Сливен и др.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ