19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница „Д-р Стойчо Христов“. Подмяната е в напреднала фаза и е на стойност 148 705,24 лв. без ДДС.

Ремонтира се изцяло парната инсталация, която датира от 1985 г., когато е строена новата сграда на лечебното заведение. Тогава тя е била отоплявана с пара от несъществуващ вече завод.

Сега се монтират нови тръби, които могат да издържат на налягането при пълненето на инсталацията, а това значително ще намали и загубите от честите аварии.

Старите чугунени радиатори са подменени с нови панелни, с много по-голяма отоплителна площ, което също е предпоставка за подобряване на енергийната ефективност на сградата и за намаляване на разходите.

Монтират се нови разпределители и спирателни кранове. Засега старите котли остават, тъй като все още са в експлоатационна пригодност. Парната инсталация може да работи на газ и на пелети.

„Ремонтът ще приключи до началото на отоплителния сезон и съм благодарен, че Община Севлиево и лично кметът д-р Иван Иванов отново ни помогнаха. Така на пациентите ще им бъде много по-комфортно, а и разходите за отопление са оптимизирани много преди енергийната криза да е ударила страната”, коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ