15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница „Д-р Стойчо Христов“. Подмяната е в напреднала фаза и е на стойност 148 705,24 лв. без ДДС.

Ремонтира се изцяло парната инсталация, която датира от 1985 г., когато е строена новата сграда на лечебното заведение. Тогава тя е била отоплявана с пара от несъществуващ вече завод.

Сега се монтират нови тръби, които могат да издържат на налягането при пълненето на инсталацията, а това значително ще намали и загубите от честите аварии.

Старите чугунени радиатори са подменени с нови панелни, с много по-голяма отоплителна площ, което също е предпоставка за подобряване на енергийната ефективност на сградата и за намаляване на разходите.

Монтират се нови разпределители и спирателни кранове. Засега старите котли остават, тъй като все още са в експлоатационна пригодност. Парната инсталация може да работи на газ и на пелети.

„Ремонтът ще приключи до началото на отоплителния сезон и съм благодарен, че Община Севлиево и лично кметът д-р Иван Иванов отново ни помогнаха. Така на пациентите ще им бъде много по-комфортно, а и разходите за отопление са оптимизирани много преди енергийната криза да е ударила страната”, коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ