26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Община Русе върна за корекция над 30 обекта по Водния цикъл

Комисия от общински служители, в присъствието на представители на ВиК – Русе, направи оглед на улиците, за които от дружеството е изпратено уведомление за приключило възстановяване на настилките по т.нар. Воден цикъл.

По време на инспекцията бяха установени множество дефекти, което наложи фирмите, работещи по Водния цикъл, изпълняван от ВиК – Русе, да бъдат върнати за отстраняване на компрометирани участъци в над 30 обекта в целия град.

Дефекти трябва да бъдат отстранени от: ул. „Никола Вапцаров“, ул. „Тодор Икономов“, ул. „Филип Станиславов“, бул. „Гоце Делчев“, ул. „Чая“, ул. „Гео Милев“, бул. „Липник“ и др..

Най-честите забележки на комисията са свързани с пропаднали след асфалтирането участъци, ниски нива на дъждоприемните и канализационни шахти, нарушени бордюри и тротоари, непочистени участъци след СМР и други.

В 30-дневен срок комисията изисква и всички кръпки по трасето на проекта да бъдат обработени с битумна емулсия. Неспазването на предписанията е предпоставка за налагането на глоби на съответните изпълнители.

Поради извършването на дейности по посочените обекти е възможно те да бъдат частично затворени за движение на МПС до отстраняването на нередностите.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ