24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с денивелация 17,5 метра.

Идеята е на кмета Красимир Герчев, а реализацията ще стане възможна благодарение на проект „Балкански алтернативни мобилни маршрути за устойчив целогодишен туризъм“ по програма „ИНТЕРРЕГ”.

Новият парк ще включва пространство за планинско колоездене, разделено на 2 зони – за малки деца и начинаещи и за юноши и възрастни със средни и напреднали умения. Общата дължина на велоалеите в него ще е 800 метра.

Планирани са още тематични детски площадки в 2 зони за игри и работилници на открито. Ще има сграда за информационно-техническо обслужване със застроена площ 100 кв.м, няколко зони за почивка, както и многофункционална пътека за достъп за пешеходци, туристи и колоездачи. Естествена туристическа алея ще води до една от разложките забележителности – живописната кула в парка.

Хълмът Голак над Разлог предлага възможност посетителите да се докоснат до природата в непосредствена близост до града. До него води панорамната алея „Стъпалата“, която е с повече от 50 места за отдих и почивка и 30 места за наблюдение. На върха има амфитеатър и 12-метрова кула за съзерцаване на планините, които обграждат местността.

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ