22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Община Пловдив рестартира проекта за зоопарка с нова концепция

Нова концепция, в синхрон с изграждането на хабитатите и животните, които ще ги обитават, ще е в основата на довършването на зоопарка в Пловдив. След дългогодишни съдебни спорове проектът ще се възобнови. Кметът Здравко Димитров се срещна с проектантите на обновения зоопарк в Стара Загора, които представиха своята идея за доизграждането.

Новото във виждането на общината е, че разработката ще бъде съобразена изцяло с образователната и научната насоченост на съоръжението и стопанството към него. За това ще съдейства арх. Иван Киряков от старозагорския екип. Досегът с дивата природа в контролирана среда ще е максимално щадящ за животните, увери още архитектът.

Новата разработка ще стъпи на изграденото до момента, като ще включи още генерален план за видовете животни, съобразен с новите изисквания за хабитатите, обследване на текущото състояние, поредица от технически предпазни и обслужващи съоръжения.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ