27 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Община Пловдив рестартира проекта за зоопарка с нова концепция

Нова концепция, в синхрон с изграждането на хабитатите и животните, които ще ги обитават, ще е в основата на довършването на зоопарка в Пловдив. След дългогодишни съдебни спорове проектът ще се възобнови. Кметът Здравко Димитров се срещна с проектантите на обновения зоопарк в Стара Загора, които представиха своята идея за доизграждането.

Новото във виждането на общината е, че разработката ще бъде съобразена изцяло с образователната и научната насоченост на съоръжението и стопанството към него. За това ще съдейства арх. Иван Киряков от старозагорския екип. Досегът с дивата природа в контролирана среда ще е максимално щадящ за животните, увери още архитектът.

Новата разработка ще стъпи на изграденото до момента, като ще включи още генерален план за видовете животни, съобразен с новите изисквания за хабитатите, обследване на текущото състояние, поредица от технически предпазни и обслужващи съоръжения.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ