16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Община Пловдив очаква кандидати по обществената поръчка за Небет тепе

До 17 август община Пловдив приема оферти по обществената поръчка за Небет тепе. Заданието е за инженеринг (проектиране, авторски надзор и СМР/КРР) за изпълнение на обекти по три обособени позиции:

Обособена позиция 1 е за анастилоза /възстановяване на колони чрез използване на оригинални части или заменянето им с нови/, консервация, реставрация и експониране на античен комплекс „Източна порта“ на Филипопол.

Обособена позиция 2 е за консервация, реставрация и експониране на археологически комплекс „Небет тепе“ – зеленина и археология.

Обособена позиция 3 е за реконструкция на елементите на техническата инфраструктура и благоустрояване на подходите към археологически комплекс „Небет тепе“.

Оферти могат да бъдат подавани за всички обособени позиции, като прогнозната обща стойност без ДДС е 5 831 909.05 лв. Отделните суми са:

2 370 160.08 лв. без ДДС за „Източната порта“ /обособена позиция 1/;

2 425 154.61 лв. без ДДС за „Небет тепе“ /обособена позиция 2/;

1 036 594.36 лв. без ДДС за подходите на „Небет тепе“ /обособена позиция 3/.

Срокът за завършване на трите обекта е 24 месеца.

Цялата стойност на проекта „По крепостните стени на Филипопол“ е малко над 8 млн. лв., от които 6 млн. лв. са безвъзмездно финансиране по ОП „Региони в растеж“. Останалите около 2 млн. лв. са собствено финансиране от община Пловдив.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ