4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Община Пловдив оглежда терени за многоетажни паркинги в града

Община Пловдив получи запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които в последствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента наши служители оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта“, това съобщи днес кметът Здравко Димитров, като подчерта, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

В най-скоро време обновяването на бул. „Копривщица“ и „Христо Ботев“ ще приключи, след което строителните дейности ще се насочат към ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“.

Обектите ще бъдат ремонтирани на етапи и възможно най-бързо“, заяви Здравко Димитров, като съобщи, че следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кметът на община Марица във връзка с подготовка на „Голямоконарско шосе“ за ремонт.

В момента текат и подготвителни дейности за започване на важния проект за пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“.

 

Related Articles

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ