15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Община Пловдив оглежда терени за многоетажни паркинги в града

Община Пловдив получи запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които в последствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента наши служители оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта“, това съобщи днес кметът Здравко Димитров, като подчерта, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

В най-скоро време обновяването на бул. „Копривщица“ и „Христо Ботев“ ще приключи, след което строителните дейности ще се насочат към ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“.

Обектите ще бъдат ремонтирани на етапи и възможно най-бързо“, заяви Здравко Димитров, като съобщи, че следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кметът на община Марица във връзка с подготовка на „Голямоконарско шосе“ за ремонт.

В момента текат и подготвителни дейности за започване на важния проект за пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“.

 

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ