28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Община Пловдив застава зад проекта на проф. Александър Чирков за изграждане на кардиоболница в града

Община Пловдив ще съдейства за реализирането на идеята на водещият кардиолог проф. Александър Чирков за изграждане на модерен кардиологичен център в града.

Градската управа ще предостави общински терен, върху който да бъде изградена кардиоболница. Ще са нужни около 50 млн. евро, като финансирането ще е с европейски средства. Проектът има личната подкрепа на европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

Ще бъде изградена изцяло нова сграда, с апартура последно поколение. В този център не само ще се предоставя лекарска помощ на най-високо ниво, но и ще се обучават кадри.

„Първоначално идеята ми беше този център да е във Варна, но след това реших, че ще е по-добре да е в Южен Централен район. След разговор с кмета Здравко Димитров решихме да го направим в Пловдив“, коментира светилото в сърдечната медицина проф. Чирков. От днес той започва да дава консултации в МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ