8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Община Пловдив застава зад проекта на проф. Александър Чирков за изграждане на кардиоболница в града

Община Пловдив ще съдейства за реализирането на идеята на водещият кардиолог проф. Александър Чирков за изграждане на модерен кардиологичен център в града.

Градската управа ще предостави общински терен, върху който да бъде изградена кардиоболница. Ще са нужни около 50 млн. евро, като финансирането ще е с европейски средства. Проектът има личната подкрепа на европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

Ще бъде изградена изцяло нова сграда, с апартура последно поколение. В този център не само ще се предоставя лекарска помощ на най-високо ниво, но и ще се обучават кадри.

„Първоначално идеята ми беше този център да е във Варна, но след това реших, че ще е по-добре да е в Южен Централен район. След разговор с кмета Здравко Димитров решихме да го направим в Пловдив“, коментира светилото в сърдечната медицина проф. Чирков. От днес той започва да дава консултации в МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ