27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Община Пловдив внесе в НИНКН коригирания проект за Небет тепе

Специалисти от Община Пловдив внесоха в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) коригирания проект за обект „По крепостните стени на Филипопол“. На 26 януари от института върнаха документите със забележки по частите за реставрация, консервация и експониране на археологическите разкопки на Небет тепе, и реконструкция на техническата инфраструктура на Небет тепе.

На 7 февруари от НИНКН дадоха положително съгласувателно становище по частта за реставрация, консервация и експониране на „Източната порта“ на Филипопол, което позволи на екипа на проекта да започне работа. В същото време проектантите отстраниха забележките, изпратени от института по останалите позиции и те бяха повторно внесени в НИНКН с входящ номер 0884871 от 23.02.2022 година.

От Община Пловдив ще изпратят и писмо до Министерството на културата за молба за навременно разглеждане на документите, тъй като крайния срок за отчитане на дейностите по целия проект е в края на 2023 година.

 

Related Articles

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ