13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Община Плевен завърши ремонта на волейболната зала

Завърши изпълнението на проекта „Ремонт на зала „Волейбол“ в съществуваща сграда в гр. Плевен”, с който Община Плевен кандидатства и беше одобрена за финансиране по Проект „Красива България”. Общият бюджет на проектното предложение е в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лв. – финансиране от Община Плевен, и 123 805 лв. – съфинансиране от Министерството на труда и социалната политика.

Зала „Волейбол“ е построена през 1973 г. и от тогава не е ремонтирана. Тя е разположена в обема на по-голяма сграда на ул. „Кала тепе” № 3, представляваща комплекс от спортни зали и други обекти. В хода на реконструкцията е извършена цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка. На стените на залата е изпълнена цялостна гипсова шпакловка и цялостно боядисване с латекс. Напълно е демонтиран съществуващият окачен таван заедно с осветителните тела, които не функционираха. Монтирани са нов окачен таван, осветителна уредба съгласно изискванията на стандарт БДС EN 12464-1 /за закрити пространства/, седалки за публиката и ново електро табло РТ. С изпълнението на проекта са създадени комфортни условия за ползване и експлоатация на залата. Реновираната спортна инфраструктура и повишеното качество на средата ще създадат възможности за качествена подготовка и реализация на спортистите по волейбол, както и за подобряване на състезателната дейност и повишаване мотивацията за спортно развитие.

В зала „Волейбол“ тренират близо 80 подрастващи в две възрастови групи към Волейболен клуб „Спартак 1996”, половината от които са възпитаници на Спортното училище „Г. Бенковски” – Плевен. В залата се провеждат средно 10 турнира годишно от международно, национално или регионално ниво по различни видове спорт – волейбол, художествена гимнастика, тенис на маса, фехтовка, хандбал, карате, таекуондо, както и редица други спортни събития с масов характер.

Община Плевен получи одобрение за финансиране от Министерството на младежта и спорта и на проекта „Ремонт на ОВК инсталации на Зала „Спартак“ – гр. Плевен“. Общата сума за реализацията на проекта е близо 680 000 лв. Съгласно утвърденото техническо решение за обекта се предвижда: разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна инсталация на двете спортни зали „Волейбол“ и „Акробатика“; разработване на вентилационна инсталация за санитарни възли; инсталация за БГВ; абонатна станция, благодарение на която ще има възможност поетапно да бъдат топлофицирани и останалите зали и помещения в сградата на „Спартак”. С изпълнението на проекта ще се създадат комфортни условия за ползване и експлоатация на залата.

Община Плевен избра изпълнител на проекта след провеждане на обществена поръчка. Процедурата беше обжалвана от участник през летните месеци, което спря старта на дейностите. Чак преди дни КЗК се произнесе на първа инстанция по жалбата в полза на Община Плевен.

Related Articles

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ