14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Плевен завърши ремонта на волейболната зала

Завърши изпълнението на проекта „Ремонт на зала „Волейбол“ в съществуваща сграда в гр. Плевен”, с който Община Плевен кандидатства и беше одобрена за финансиране по Проект „Красива България”. Общият бюджет на проектното предложение е в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лв. – финансиране от Община Плевен, и 123 805 лв. – съфинансиране от Министерството на труда и социалната политика.

Зала „Волейбол“ е построена през 1973 г. и от тогава не е ремонтирана. Тя е разположена в обема на по-голяма сграда на ул. „Кала тепе” № 3, представляваща комплекс от спортни зали и други обекти. В хода на реконструкцията е извършена цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка. На стените на залата е изпълнена цялостна гипсова шпакловка и цялостно боядисване с латекс. Напълно е демонтиран съществуващият окачен таван заедно с осветителните тела, които не функционираха. Монтирани са нов окачен таван, осветителна уредба съгласно изискванията на стандарт БДС EN 12464-1 /за закрити пространства/, седалки за публиката и ново електро табло РТ. С изпълнението на проекта са създадени комфортни условия за ползване и експлоатация на залата. Реновираната спортна инфраструктура и повишеното качество на средата ще създадат възможности за качествена подготовка и реализация на спортистите по волейбол, както и за подобряване на състезателната дейност и повишаване мотивацията за спортно развитие.

В зала „Волейбол“ тренират близо 80 подрастващи в две възрастови групи към Волейболен клуб „Спартак 1996”, половината от които са възпитаници на Спортното училище „Г. Бенковски” – Плевен. В залата се провеждат средно 10 турнира годишно от международно, национално или регионално ниво по различни видове спорт – волейбол, художествена гимнастика, тенис на маса, фехтовка, хандбал, карате, таекуондо, както и редица други спортни събития с масов характер.

Община Плевен получи одобрение за финансиране от Министерството на младежта и спорта и на проекта „Ремонт на ОВК инсталации на Зала „Спартак“ – гр. Плевен“. Общата сума за реализацията на проекта е близо 680 000 лв. Съгласно утвърденото техническо решение за обекта се предвижда: разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна инсталация на двете спортни зали „Волейбол“ и „Акробатика“; разработване на вентилационна инсталация за санитарни възли; инсталация за БГВ; абонатна станция, благодарение на която ще има възможност поетапно да бъдат топлофицирани и останалите зали и помещения в сградата на „Спартак”. С изпълнението на проекта ще се създадат комфортни условия за ползване и експлоатация на залата.

Община Плевен избра изпълнител на проекта след провеждане на обществена поръчка. Процедурата беше обжалвана от участник през летните месеци, което спря старта на дейностите. Чак преди дни КЗК се произнесе на първа инстанция по жалбата в полза на Община Плевен.

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ