21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Община Перник ще укрепва свлачището на пътя за с. Витановци

Община Перник е внесла инвестиционно предложение за укрепване на свлачището на пътя за село Витановци, това съобщиха от администрацията.

То е на 2 км източно от населеното място. Възникнало е през 2004 г., след което в участъка е направена укрепителна пилотна конструкция.

През 2015 г. са се появили повторни деформации, които са нарушили част от конструкцията. Оформен е свлачищен участък, обхващащ площ около 4,5 дка.

Пътното платно по протежение на 150 м е слегнало и пропаднало на места. Засегнато е шосето Батановци – Ярджиловци – Витановци.

Предвижда се изграждане на укрепителна конструкция в два участъка – при пътния откос и в тялото на свлачището.

За отвеждане на подземните води ще бъде изграден дълбок подземен дренаж. Ще се ремонтира и пътната настилка, ще се възстановят банкети, изрежат храсти, ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка и вертикални пътни знаци.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ