3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Перник ще укрепва свлачището на пътя за с. Витановци

Община Перник е внесла инвестиционно предложение за укрепване на свлачището на пътя за село Витановци, това съобщиха от администрацията.

То е на 2 км източно от населеното място. Възникнало е през 2004 г., след което в участъка е направена укрепителна пилотна конструкция.

През 2015 г. са се появили повторни деформации, които са нарушили част от конструкцията. Оформен е свлачищен участък, обхващащ площ около 4,5 дка.

Пътното платно по протежение на 150 м е слегнало и пропаднало на места. Засегнато е шосето Батановци – Ярджиловци – Витановци.

Предвижда се изграждане на укрепителна конструкция в два участъка – при пътния откос и в тялото на свлачището.

За отвеждане на подземните води ще бъде изграден дълбок подземен дренаж. Ще се ремонтира и пътната настилка, ще се възстановят банкети, изрежат храсти, ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка и вертикални пътни знаци.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ