20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Община Перник ремонтира 6 подлеза в града

Шест подлеза ще ремонтира община Перник, съобщиха от администрацията. Съоръженията свързват околовръстния път на областния център с градските квартали.

Подлезите са в лошо техническо и експлоатационно състояние. Предвиден е ремонт на стълбищни подходи, включително възстановяване на стъпала, монтиране на нови настилки и осветителни тела, парапети и др. Съоръженията ще бъдат снабдени с рампи за достъпна среда, ще се постави и видеонаблюдение.

Прогнозната обща стойност на обектите е 259 434 лв. без ДДС.

Миналата година бе ремонтиран подлезът при централната жп гара в Перник. Той е с нови козирки, парапети, рампи, информационни табла, видеонаблюдение. Поставени са и репродукции на картини на местни художници, които показват стария Перник и неговите хора.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ