34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Община Перник ремонтира 6 подлеза в града

Шест подлеза ще ремонтира община Перник, съобщиха от администрацията. Съоръженията свързват околовръстния път на областния център с градските квартали.

Подлезите са в лошо техническо и експлоатационно състояние. Предвиден е ремонт на стълбищни подходи, включително възстановяване на стъпала, монтиране на нови настилки и осветителни тела, парапети и др. Съоръженията ще бъдат снабдени с рампи за достъпна среда, ще се постави и видеонаблюдение.

Прогнозната обща стойност на обектите е 259 434 лв. без ДДС.

Миналата година бе ремонтиран подлезът при централната жп гара в Перник. Той е с нови козирки, парапети, рампи, информационни табла, видеонаблюдение. Поставени са и репродукции на картини на местни художници, които показват стария Перник и неговите хора.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Дупница реализира „зелен“ проект заедно с Крива паланка

Проект за подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Община Дупница заедно с Крива паланка по Програмата за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ